Main Office
Ismail Qemali Street, Object Nr.30
Entrance 7, 3rd Floor, Tirana, Albania
Customer Care
info@easypay.al
Tel: +355 4 2 264 982

Blog

Follow us on:

Are you passionate about FinTech and you want to contribute to our blog?

Fill out the form and upload your article in word format.

Click here to upload your file

Faleminderit për kontributin tuaj në EasyPay.

Nje gabim ka ndodhur! Mesazhi nuk u dergua.
Ju lutemi, provoni perseri.

EasyPay dhe Ria – Sponsor të konferencës ‘Dita e dialogut të Diasporës’ në Këln

Të shtunën në datën 25 Nëntor 2017, në kryeqendrën e Landit të North Rhine-Ëestphalen të Republikës Federale të Gjermanisë në Këln, u mbajt konferenca me temë “Dita e Dialogut të Diasporës”. Mes të pranishmëve ishte Nënkryetari i Bashkisë së Këlnit Ralf Heinen, Sekretarja e Shtetit gjerman Serep Guler, Ministri i Zhvillimi Ekonomik i Kosovës Valdrin Lluka, kryebashkiakë nga Shqipëria, Ambasadorët e Shqipërisë dhe Kosovës si dhe Konsullja e Nderit Anduena Stephan e shumë përfaqësues nga diaspora shqiptare. Sigurisht që në një event të këtyre përmasave nuk mund të mungonte as Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta.

Si i ftuari i Nderit dhe folësi kryesor, z. Meta e nisi fjalën e tij duke vënë në dukje se nuk mund të mungonte në këtë aktivitet për tri arsye: së pari, sepse ai zhvillohet në Gjermani, sot motori i zhvillimit të Evropës; së dyti, sepse ai zhvillohet në rajonin e Ëestphalias, Landit me popullsinë më të madhe në Gjermani dhe me një potencial të jashtëzakonshëm zhvillimi; dhe së treti, për shkak të prezencës domethënëse të diasporës shqiptare në këtë vend.

Presidenti theksoi se rritja e mundësive për një dialog më të dobishëm dhe rezultativ me diasporën, rrit gjithashtu potencialin që kjo e fundit të ketë një ndikim më të madh në zhvillimin, begatinë dhe integrimin evropian të Shqipërisë. Gjithashtu z. Ilir Meta i dha rëndësi promovimit të identitetit, trashëgimisë dhe gjuhës shqipe nëpërmjet aktiviteteve të përbashkëta me shqiptarët nga Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Presheva, etj.

Një vëmendje e veçantë nga Presidenti iu kushtua dhe ofrimit të shërbimeve ndaj bashkëkombasve tanë dhe disa nga përmirësimet që janë bërë në këtë aspekt, përfshirë shërbimet e dixhitalizuara duke veçuar marrëveshjet dypalëshe për mbrojtjen e ndërsjellë shoqërore, si ajo e hyrë tashmë në fuqi me Gjermaninë.

Si sponsor të kësaj konference ishin dhe Institucioni i Parasë Elektronike EasyPay Albania dhe Kompania e Transfertave të Parasë Ria Money Transfer, shërbimet e dixhitalizara të të cilave kanë bërë të mundur krijimin e një dialogu të vazhdueshëm me diasporën duke u bërë kështu një urë e mirë komunikimi.

   

 

November 27, 2017
×
en_USEnglish