Main Office
Ismail Qemali Street, Object Nr.30
Entrance 7, 3rd Floor, Tirana, Albania
Customer Care
info@easypay.al
Tel: +355 4 2 264 982

Blog

Follow us on:

Are you passionate about FinTech and you want to contribute to our blog?

Fill out the form and upload your article in word format.

Click here to upload your file

Faleminderit për kontributin tuaj në EasyPay.

Nje gabim ka ndodhur! Mesazhi nuk u dergua.
Ju lutemi, provoni perseri.

 “Jetojmë në ditët e fintech…”

1.7 bilion njerëz në moshë të rritur në të gjithë botën nuk kanë akses në shërbimet bankare, sipas studimeve të kryera nga Banka Botërore (2021).

Po nga i njëjti burim, për tregun shqiptar, kjo situatë prek mbi 60% të popullsisë vendase. Në ditët që jetojmë, këto shifra janë vërtetë shqetësuese dhe ndikojnë në jetën e secilit prej nesh!

Vëmendjen ndaj këtij fenomeni, e kanë ngritur vazhdimisht institucionet financiare vendase dhe të huaja, edhe përpara periudhës pandemike të krijuar nga Covid-19, duke marrë parasysh faktin se rritja e aksesit dhe përfshirjes financiare në një shtet është një ndër teknikat më të mira për zhvillimin e ekonomisë së një vendi. Për më tepër, një ndër qëllimet e Axhendës 2030 për Zhvillimin e Qëndrueshëm, është edhe eliminimi i varfërisë nëpërmjet mikrofinancës dhe teknologjive të reja financiare.

Në tregun shqiptar, kompanitë Fintech po transformojnë të ardhmen në sektorin e shërbimeve financiare, duke sjellë çdo ditë e më shumë risi dhe inovacione.

EasyPay mban pozicionin e pionerit të tregut, që prej nisjes së këtij rrugëtimi në vitin 2010, atëherë kur pak flitej mbi inovacion në sipërmarrjen lokale dhe teknologjinë në shërbimet financiare.

Me dëshirën e mirë për të sjellë ndryshime pozitive në ekosistemin e industrisë fintech, EasyPay organizon konferencën e parë disa-ditore me fokus drejt fintech-ut Shqiptar.

FinTech Days Tirana 2022’. 3 ditë të plota, të mbushura me ide të reja, të guximshme dhe plot mundësi njohjesh të reja dhe parteritetesh.

Kjo ngjarje do të sjellë një format ndryshe për publikun shqiptar dhe jo vetëm: gjatë të treja ditëve do të zhvillohet paralelisht një hackathon, ndërsa në ditën fundit do të marrë jetë konferenca e parë Fintech e organizuar në Shqipëri.


Data 21, 22 dhe 23 shtator do të jenë ditët e programuesve të rinj shqiptarë, që do të sfidojnë veten dhe njëri-tjetrin në një hackathon, ose siç na pëlqen ta quajmë, fintechathon.

Ky profesion, sa i ri po aq dhe sfidues, ka fituar zemrat e qindra e mijëra të rinjve shqiptarë që kanë treguar dashurinë e tyre mbi teknologjinë. Qyteti që do të mirëpresë “Fintech Days” është Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë, nën petkun e kryeqytetit europian të rinisë për vitin 2022. Kryeqyteti është i mbushur me të rinj dhe të reja energjikë që presin një mundësi për të shpalosur idetë dhe aftësitë e tyre, dhe këtë mundësi do ta gjejnë në këtë rrugëtim “fantastech”.

Ditët e Fintech-ut shqiptar do të përmbyllen me Konferencën “Where Tech meets Finance, for Digital Transformation”.

Një konferencë e organizuar me diskutime në nivele të larta përfaqësimi, ku për të parën herë bëhen bashkë komuniteti i institucioneve financiare dixhitale: ofruesit e shërbimeve, bizneset tradicionale, banka, këshilltarë, akademikë, studiues dhe përfaqësues të qeverisë nga Shqipëria dhe rajoni.

Eventi do te nisë me fjalime nga zyrtarë të lartë dhe aktorë të rëndësishëm të sektorit publik, privat dhe akademik e më pas do të vijojë me katër sesione interaktive diskutimi ku do të trajtohen disa nga çështjet e aktualitetit të financës digjitale në vend.

Ky event është i hapur për të gjithë të apasionuarit e fushës së financës digjitale, sipërmarrësit e rinj, studiuesit dhe aktorët e ekosistemit, të cilët për pjesëmarrjen në Konferencën e datës 23 shtator 2022, do të kenë mundësi të marrin pjesë duke u regjistruar në platformën www.fintechdays.al për të siguruar biletën e tyre falas.

Tashmë jemi të vetëdijshëm se po jetojmë në ditët e fintech-ut, dhe e ardhmja është më pranë se kurrë!

September 15, 2022
×
en_USEnglish