Zyrat Qendrore
Rruga "Ismail Qemali", Objekti Nr.30
Hyrja 7, Kati 3, Tiranë, Shqipëri
Kujdesi ndaj Klientit
info@easypay.al
Tel: +355 4 2 264 982

Blog

Na ndiqni në:

Jeni të apasionuar pas FinTech dhe keni dëshirë të kontriboni në blogun tonë?

Plotësoni formën e mëposhtme dhe ngarkoni artikullin tuaj në format word.

Kliko për të ngarkuar file

Faleminderit për kontributin tuaj në EasyPay.

Nje gabim ka ndodhur! Mesazhi nuk u dergua.
Ju lutemi, provoni perseri.

StartUP Games London 2018, 9 Korrik

Një tjetër ngjarje e rëndësishme për EasyPay ishte dhe pjesëmarrja në Startup Games,si pjesë e Samitit të Ballkanit Perëndimor në Londër.

EasyPay u përzgjodh si një nga kompanitë më të mira të ballkanit perëndimor, ndër 23 kompani të përzgjedhura. Kjo cilësohet si një tjetër arritje e rëndësishme për EasyPay, si një kompani e vogël që po fillon të njihet cdo ditë më shumë në tregun ndërkombëtar.

Kompani pjesëmarrëse nga shqipëria ishin: EasyPay, The Dancing Bits, Greenleaf dhe UnniTech.

Një pamje e shkrurtër e zhvillimit të eventit:

Ngjarja e Start Up Games ishte një lojë financimi e simuluar e investimeve në kohë reale, ku kompanitë në fazën e hershme dhe start-ups u përballen për “financim virtual” nga “investitorët” duke përdorur aplikacionin Start Up Games.

Loja e StartUp ishte një lojë virtuale me rreth 20 fillestarë nga Ballkani Perëndimor në njërën anë dhe investitorët, me para virtuale në anën tjetër. Të gjithë kishin një aplikacion në celular, disa kishin profilin e tyre si investitorë, disa si sipërmarrës (startups). Çdo gjë ndodhi në një dhomë të madhe të hapur, ku të gjithë mund të bisedonin me të gjithë, si investitorët, ashtu edhe startuesit.

Çdo investitor dhe sipërmarrës kishte një  vlerë prej “1m £” virtuale për të investuar dhe kompania që realizon më shumë para gjatë rrjedhës së lojës është fituesi. Ngjarja gjithashtu ofroi prezantime të udhëzimeve / praktikave më të mira nga ekspertët / sesionet e pyetjeve dhe pyetjeve në intervale gjatë lojës.

Kjo ishte mundësia për të ofruar fjalime të shkurtra  për investitorët (kryesisht mes 2-5 minuta) dhe joshur ata për të investuar në kompanitë e tyre. Ndërsa investitorët blenë aksione dhe investuan paratë në fillim – vlera e nisjes u rrit. Fituesit në mesin e startups ishin ato me vlerësimin më të lartë në fund dhe fituesit në mesin e investitorëve, ishin ato me portofolin më të lartë të investimeve (paratë nga vlera e fundit e llogaritur e aksioneve në kompanitë në të cilat ata investuan).

 

*Nga Megi Milo

13 Korrik, 2018
×
sqShqip