Zyrat Qendrore
Rruga "Ismail Qemali", Objekti Nr.30
Hyrja 7, Kati 3, Tiranë, Shqipëri
Kujdesi ndaj Klientit
info@easypay.al
Tel: +355 4 2 264 982

Blog

Na ndiqni në:

Jeni të apasionuar pas FinTech dhe keni dëshirë të kontriboni në blogun tonë?

Plotësoni formën e mëposhtme dhe ngarkoni artikullin tuaj në format word.

Kliko për të ngarkuar file

Faleminderit për kontributin tuaj në EasyPay.

Nje gabim ka ndodhur! Mesazhi nuk u dergua.
Ju lutemi, provoni perseri.

Modernizimi i sistemeve të pagesave me vlerë të vogël

EasyPay pjesë e panelit të konferencës organizuar nga Banka e Shqipërisë: ‘Modernizimi i sistemeve të pagesave me vlerë të vogël’, krahas përfaqësuesve nga banka qendrore të rajonit, Banka Botërore, Shoqata Shqiptare e Bankave, Ministria e Financave dhe Ekonomisë si dhe përfaqësues nga komuniteti i biznesit.

Tregu i sistemeve me vlerë të vogël po përballet gjithnjë e më shumë me zhvillimet teknologjike. Zhvillimet e pagesave në kohë reale, portofolët digjitalë apo pagesat me celular po bëhen një përditshmëri. Këto zhvillime kërkojnë ndërhyrje rregullative dhe infrastrukturore për të dhënë kontributin e duhur në ekonominë e vendit.

Në kushtet kur shumica e aspekteve të jetës së përditshme po digjitalizohen dhe automatizohen, modernizimi i sistemeve të pagesave bëhet edhe më i rëndësishëm, EasyPay qëndron i pari në mbështetjen dhe ofrimin e këtyre shërbimeve kjo u shpreh qartë edhe gjatë zhvillimit të konferencës.

Sot evidentohet se promovimi i digjitalizimit dhe inovacionit në tregun e pagesave ndikon ndjeshëm në uljen e kostove të mbartura nga këto instrumente, duke krijuar shërbime lehtësisht të aksesueshme dhe të përballueshme nga të gjithë, mënyrë me të cilën operon dhe EasyPay.

 

Nga Megi Milo

21 Qershor, 2018
×
sqShqip